maanantai 18. heinäkuuta 2016

Klag #18

Jo muutaman Klagin ajan olen ollut mukana talkoissa samalla seuraten koirakoiden kirmailua viikonlopun yli erilaisilla agility- ja hyppyradoilla. Kaksi vuotta sitten ajattelin, että mekin vielä joskus Viivin kanssa... Ja viime vuonna sitten päätin, että ensi kerralla ollaan valmiita. Ja niin sitten tänä vuonna ilmoitin meidät mukaan kolmelle agilityradalle.

Ajattelin, että saadaan kolme hyvää rataa tehtyä, mutta tuloksia en odottanut. Kepit on meillä aikamoinen epävarmuustekijä, joten niiltä se hylly varmaan tulisi -tai vähintään kielto tai virhepisteitä. Mutta voi hitsi, kun ei sujunut sitten oikein mikään muukaan...

Perjantain rata oli hankala, eikä siitä saanut tulosta muistaakseni kuin yksi mini ykkönen -mutta ei sen puoleen: me ei oltaisi saatu tulosta, vaikka se olisi ollut maailman helpoin. Alussa oli suorassa linjassa hyppy, pituus ja kepit. Viivi hyppäsi hypyn ja pituuden ja rallatteli keppien ohitse, kun en älynnyt sitä jarrutella... Ja siitä se show sitten alkoi. Kepeistä ei tullut sitten yhtään mitään, joten päätin jatkaa rataa suorittamatta niitä loppuun. Muutama hyppy, puomi, hyppy sujuivat (muistaakseni) hyvin, mutta sitten myöhästyin hieman ohjauksesta: Viivi häämäntyi ja tunki nokkansa iiiihanan tuoksuiseen nurmeen... Ja hetki (=ikuisuus) siinä sitten aneltiin ja innostettiin... Kunnes neiti säntäsikin täysillä keinulle, johon innoissani huusin väärän käskyn (kiipeee kiiipeee! Eli A:n/puomin käsky), ja pieni kevyt shetlantilaiseni tippui alas ennen kuin keinu ehti senttiäkään sen painosta laskea... (Me ei olla ikinä ennen tehty lentokeinua. Ei ikinä.) Hetken kai seisoin suu auki ja mietin, että kuoliko se... Mutta ei näyttänyt olevan moksiskaan ja jatkettiin (olisin pahentanut tilannetta jäämällä voivottelemaan): putki,putki, muuri, A... ja renkaan ja viimeisen hypyn ohi (?!?!?!?!) maaliin. Onneksi lentokeinusta selvittiin säikähdyksellä ja keskiviikkona on luvassa hierontaa... Mutta kaikenkaikkiaan tämä rata olisi kyllä saanut jäädä tekemättä. Nyt kun sitä näin jälkikäteen kävin läpi, niin tulihan meidän myös näköjään suoritettua monta estettä ;) Mutta. Äh. Loppuillan vietin talkoillen ja kotona olimme vasta kymmenen jälkeen. Valvoin koko yön miettien, että onko tässä harrastuksessa yhtään mitään järkeä, kun loukkaantumisen riski kuitenkin on olemassa.

Lauantaina meidän ensimmäinen rata oli iltapäivästä. Koko yön oli ollut rankkasade, joten nurmikenttä oli kuin uima-allas lätäköineen, hyllyi ja velloi askeleiden alla. Tiesin jo siinä vaiheessa, että tästä ei tule kyllä yhtään mitään, sillä Viivi-neiti on erittäin erittäin vesi-/lika-/ällötysvastainen... Edes nakin voimalla sitä ei saa kastelemaan itseään. Rata oli kuitenkin tosi mukava! Positiivisin mielin siis kokeilemaan. Hyppy, rengas. Renkaalta kielto (sen kanssa ei ole ennen ollut ongelmaa....). Puomi, hyppy, putki, hyppy... ja putki, jonka edessä oli lättäkkö. Ja siihen jäi tämä rata. Millään en saanut hienohelmaa sinne putkeen, joten jatkoimme hylättyä rataa keinulle, joka sujui hienosti (<3). Ja kepeille, jotka uivat lätäkössä... JA NE MENI. Kepit. Lätäkössä. Okei, vika väli jäi välistä, mutta pistetään sen veden piikkiin... Ja kun meidän ongelma on yleensä se toinen väli, joten oli enemmän kuin tyytyväinen! Hyppy, putkelle ei taaskaan voinut, kun se lätäkkö... A, pituus, hyppy. JES! Tai siis eiliseen verrattuna jes! Olin märkä kuin mikä (minähän siis en niitä lätäköitä väistänyt) ja jalat saivat kunnon mutakuorinnan. Loppuilta talkoilua, kunnes vielä yksi startti.

Viimeinen rata oli illalla vasta klo 22 kieppeillä, kun aikataulut olivat menneet aamuisen hässäkän jäljiltä ihan sekaisin (kenttä oli siis ollut aamulla IHAN veden vallassa ja toimistoteltta sortunut vesimäärän jäljiltä, sähköt pois jne....). Olin niin väsynyt, etten tajunnut enää mistään mitään, enkä näinollen kovin innokas aksailemaankaan. Varsinkaan, kun se kenttä oli edelleen vesilätäköiden valtaama. Viimeinenkin rata oli oikein kiva, mutta stoppasi meidän kohdilla kolmannelle hypylle, jossa Viivi kohtasi sen kentän ensimmäisen lätäkön. Siitä ei sitten tullut enää mitään. Otettiin kuivin putki, pari hyppyä, keinu, puomi, pituus ja maaliin. Turhautti. Väsytti. Mutta ainakin neiti tekee kontaktit hienosti, eikä keinu perjantainkaan jälkeen aiheuta kauhua.

Ennen seuraavaa Klagia treenataan siis nurmikentällä niin paljon kuin mahdollista. (En usko, että saan agilitystä kuitenkaan ikinä niin kivaa, että se voittaisi Viivin vesiällötyksen...) Meillä on yleensä agilityä tehdessä tosi kivaa yhdessä, joten tämä viikonloppu oli vähän pettymys, koska tuntui, ettei millään radalla molemmilla ollut hauskaa. Se lauantain ensimmäinen rata nyt oli vähän sinne päin, mutta... Noh, opimmepa jälleen uutta. Sunnuntai meni vielä talkoillen ja kiitin vähäisiä aivosolujani ja onneani siitä, etten ilmoittanut meitä kisaamaan enää viimeiselle päivälle. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti