torstai 8. lokakuuta 2015

Onneton Ohjaaja

Talvi kolkuttelee ovelle. Tällä viikolla on alkanut olla yöpakkasia, eilen ja tänään pakkasta on riittänyt myös aamuun ja iltaan. Kouluun on pitänyt pyöräillä nenä punaseina ja tänään kaivoin varastosta toppavermeet esille. Saisiko viilentynyt ilma vihdoin Viivin turkinkin kasvamaan (olen jostain ollut lukevinani, että shelteillä on runsas turkki xD )...?

(c) Mari
(c) Mari

Lähestyvästä talvesta kertoo myös vaihtunut treenikausi. Uudet treeniajat pyörähtivät käyntiin tällä viikolla ja tästä lähtien meillä on agility ja nose work perjantaisin, sunnuntaisin rally-toko. Aloitan itse kouluttamaan rallyn alkeiskurssia sunnuntaisin ennen omaa treenivuoroa.

Rallysta sen verran, että olen suoraan sanoen tympääntynyt. Liikkeet sujuvat (voittajankin), mutta kisatilanteissa vire on joko hukassa tai katossa. Tämän vuoksi olen välttänyt virallisia kisoja viimeiseen saakka. Jostain syystä (tyhmä minä!!) ilmoitin meidät kuitenkin 18.10. pidettäviin mittelöihin. Tuomarina toimii Hannele Pirttimaa, joka ei kai ole löysimmästä päästä. Millaisia kisarutiineja muilla on ennen radalle astumista? Millä saatte koiran toimimaan, kun itseä jännittää?

Agilityssäkin ohjaaja tökkii. Olemme ottaneet osaa muutamiin mölleihin, joissa Viivi on toiminut todella hienosti (lukuunottamatta ihan ensimmäistä kertaa, joka meini kesken radan haisteluksi)! Tämä sheltti-tykinkuula on niin nopea, että en millään ehdi ohjata sitä. Muut ohjaajat ovat jolkotelleet koiriensa rinnalla ja näyttäneet, että "menepäs tuosta." Minä taas yritän kilometrin päästä karjua, että "PUTKEEEEN!!" ... ja tietysti Viivi menee väärään päähän, kun en ehdi millään näyttää kumpaan. JA TÄTÄ RATAA. Huoh. Positiivisena Sanottakoon, että Viivi hakee esteitä ja irtoaa todella hienosti.

...Ja sitten on ne kepit. Niitä hinkkaamme. Meidän instagramista löytyy (viivithesheltie) videonpätkiä weave 2x2 tekniikasta, jolla muutama tuttu on saanut hyvät kepit aikaan, mutta toistaiseksi olemme päässeet vasta vaiheeseen 2. Syytettäköön jälleen allekirjoittanutta, joka on raatanut koulutehtävien parissa, istunut koulussa ja ei ole löytänyt sopivaa treenipaikkaa ei-automatkan päästä.

(c) Mari
Ensi viikolla on syysloma (itsenäisen opiskelun viikko siis), jonka aion kyllä omistaa Viiville ja koirailulle kokonaan. Mikään ei ole parempaa kuin tuon karva(ttoman)kuonon kanssa puuhaaminen <3

Ps. Eilen käväisimme lihashuoltokurssilla, josta jäi käteen uusiakin oppeja. Palaan aiheeseen myöhemmin!

Hyvää syyslomaa!

(c) Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti