torstai 29. tammikuuta 2015

Dobo

Dobo on koiramaailman uusin hitti! Tai no, ei nyt ehkä uusin, mutta uusi kumminki. Tai ei ehkä kovin uusikaan. Onhan tästä puhuttu jo paljon Suomessakin. Ainakin vuoden ajan? Mutta meille uusi! Tai siis. Äh. Uudehko ilmiö, jota en ole vielä aiemmin kokeillut Viivin kanssa.

Niille, joille kyseinen sana on tuntematon, kyse on periaatteessa koiran kanssa jumppaamisesta taspainotyynyjen ja dobo-pallon avulla. Tarkoitus on kehittää koiran (ja ohjaajan) lihaskuntoa, erityisesti syviä lihaksia. Hommassa kehittyy myös tasapaino -ja ennen kaikkea yhteistyötaidot! Lisäksi dobo on (yleensä) koiran mielestä huisin hauskaa.

Lisätietoa täältä!

Viime perjantaina tutustuimme ensimmäistä kertaa tähän lajiin hieman paremmin. Kyläilimme Viivin kanssa Marin luona testimässä hänen dobo-palloaan. Ei olisi mikään älyttömän kallis hankinta omaankaan talouteen! Viivistä homma oli tosi hauskaa ja kuvista näkyy, kuinka Ahneuden Prinsessan katse on tiivisti keskittynyt namipussiin/kädessäni olevaan namiin...

Kokeilimme doboilua noin 15 minuutin ajan, takana pieni alkulämmittely (kävely, pyörimistä molempiin suuntiin yms). Kyllä huomasi, kuinka koiran lihakset paiskivat töitä... Koko kroppa tärisi! Kokeilimme pallolla seisomista, makaamista ja istumista sekä kurrea, eli "orava/karhu-seisontaa". Istuminen oli Viiville selvästi helpoin liike.

Kurre!Eiköhän tätä kokeilla vielä uudestaankin. Jos Kokkolaan tulee vain sopiva kurssi, aion heti ilmoittaa meidät mukaan.

PS. Kiitokset Marille kuvista ja "valmennuksesta!"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti