torstai 18. kesäkuuta 2015

Riihimäen näyttely 6.6.2015

Olimme jo edellisenä päivänä ajelleet lähemmäs Riihimäkeä matkakumppaniemme Marin ja Kasperin kanssa (EDIT! Myös Oliver oli mukana kannustusjoukoissa) ja viettäneet mukavaa iltaa grillaillen. Matka Riihimäelle ei siis ollut pitkä, mutta sitä yrittivät mutkittaa sekä ystävämme navigaattori että tietyöt. Kisapaikalle saapuessa tunnelma ei ollut katossa...

...mutta loppujen lopuksi oli varsin hyvä reissu! Näimme tuttuja ja rupattelimme mukavia, sää oli lämmin, mutta tuulinen. Viivin siskopuoli Lilo oli kehässä ennen meitä. Lilppa menestyi oikein hienosti sijoittuen ERIllä neljännelle sijalle! Myös Kasper nappasi kilpailuluokastaan neljännen sijan!

Viivin esiintyessä kehässä, olin eniten huolissani neitosen korvista ja maahan viljellyistä nameista. Viivin korvat ovat nyt taittuneet varsin luonnollisen ja kauniin näköiseksi, mutta jostain syystä toinen korvista pomppasi näyttelyä edeltävänä päivänä pystyyn. ???! Ja pystyssä on edelleen. Arvasin, että siitä rapsahtaa (jälleen) mainintaa. Mutta saisimmeko jo vihdoin edes sen EH:n?

"Löytyskö täältä nakki?"
Liikkeet eivät menneet niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta loppua kohti paremmin. Syynä huonoihin liikkeisiin oli neitoseni nenä, joka imuroi ruohomattoa ahneesti. Seisotus sujui kuitenkin hyvin. Ja sitten sieltä napsahti... EH! Jiiiiiiiihaaaaaa!

Tuskinpa moni tulee niin onnelliseksi EH:n saatuaan. Minulle se oli kuitenkin jonkinlainen saavutus, sillä aiemmissa arvosteluissa olemme saaneet aina H:n. Enkä ymmärrä miksi... Viivissä ei ole mitään suurempaa "vikaa", lukuunottamatta kevyitä korvia, jotka elävät päivän mukaan. Arvostelumme ovat kuitenkin olleet aina todella hyviä ja antaneet ymmärtää, että täytyy odotella hieman neitosen kehittymistä.

Tuomarina oli Serbiasta saapunut Anna Brankovic. Luettuani Viivin (ja muutaman muun) arvostelun, en ole lainkaan varma tämän naisen ammattitaidosta shelttien tuomarina. Hän oli arvioinut joillain shelteillä huonoksi ominaisuuksia, jotka ovat hyviä ja päinvastoin. Viivin arvostelussa minua ihmetytti huomautus lyhyestä kaulasta - ei pidä paikkaansa!

Mutta nytpä sitten vaan kotiin kasvattelemaan turkkia. Katsotaan, minne suunnataan seuraavaksi.

"Correct size and format. A bit light bone. Typical head. Would like better ear carriage. A bit short neck. Would like stronger back. Correct tailset. A bit narrow chest. A bit straight upper arm and hindquarters. Movement not efficient with short steps."
Anna Brankovic, Serbia

(c) Anni Hautala

2 kommenttia:

  1. Puli vaatii oikaisua ollen myös matkalla mukana, sekä kannustusjoukoissa :o :'D

    VastaaPoista